Hjelp oss å hjelpe inn i julen

Ikke alle gleder seg til jul…

Desember, adventstid, juleforberedelser, familie, gaver, så koselig en tid for mange av oss… - dessverre gjelder ikke dette alle. 

Det er vanskelig å forstille seg, eller faktisk torde å tenke på at rett i nærheten av oss er det noen som ikke har det så greit. Som gruer seg til denne tiden av året. Vi er ei lita bygd, men allikevel ikke helt gjennomsiktig, det finnes noen, kanskje flere som trenger litt hjelp og omsorg til å klare utfordringen rundt denne tida på året. 

 Forventninger fra barn, ønske om å kunne gi barna en brøkdel av det som andre barn kanskje tar som en selvfølge. Vi lever i en matrealistisk verden som kan være en utfordring å leve opp til for alle og enhver av oss. 

Tenk en gang, kan det være deg eller meg som trenger hjelp…

I følge statistisk sentralbyrå er det 6 % i den lille kommunen vår av barn fra 0-18 som lever i vanskelige omgivelser, der de ikke er vant til noe ekstra.. og her som de fleste andre steder er det mørketall. Her er den kun sjekket ut den aldersgruppen pr i dag.

Frivilligsentralen har lyst til å bidra, og lurer på om noen kan tenke seg å bidra til å hjelpe og hjelpe? Dette er helt nytt, selv om tankene har vært rundt dette temaet siden før jul 2016. 

Ring meg om dere har lyst til å bidra til at en familie/enslige får litt ekstra der det er vanskelig. En julegave til sine unger, litt ekstra mat på bordet, en varm jakke etc. Frivilligsentralen kan administrere dette, men som jeg har sagt om så mangt tidligere, her blir veien til mens vi går.  MEN det hadde vært flott om vi kunne hjulpet om noen har det vanskelig. 

 

Så kommer det som er litt vanskelig. Det er utfordrende og treffe på de som trenger hjelp for en frivillig organisasjon. Så mitt ønske er at om du som leser dette har det vanskelig ta kontakt med meg (Renate) på telefon 99636626 (mail eller facebook), så tar vi en prat og ser om vi kan finne en løsning som kan gjøre hverdagen fram mot jul litt enklere. Dette er ikke en telefon du skal grue deg for å ta, hos meg er det mye hjerterom, så ikke nøl- ta kontakt om det er akkurat DU/DERE som trenger litt hjelp i år. 

Om det føles enklere kan også disse kontaktes, så videreformidler de beskjed til Frivilligsentralen, dette kan gjerne være anonymt bare behovet/ønsket kommer videre til meg på sentralen. 

  • Elin Fjalestad, rus og psykiatrihelsetjenesten.
  • Anita Haugsjå, helsesøster. 
  • Kristin P Vågen, flyktning.

Vi har taushetsplikt så håper terskelen er lav for å ta kontakt, vi ønsker bare å gjøre det litt lettere for deg/dere/familien. 

 

 

For deg som ønsker å bidra:

Send meg en mail: nissedal.frivilligsentral, en privat melding på facebook eller ring meg på 996 36 626, så finner vi en løsning sammen.

 

 

Hilsen Renate på Frivilligsentralen. 😊

 

 

2024 © Nissedal frivilligsentral